Tuinarchitect Utrecht

Tuinarchitect Utrecht

Tuinarchitect Utrecht

 

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van een binnenhuisarchitect, maar wist je dat er ook tuinarchitecten bestaan? Een tuinarchitect heeft zich gespecialiseerd in tuin- en landschapsarchitectuur. Niet iedereen kan zomaar tuinarchitect worden, het is een beschermde titel. Als je er eentje inhuurt, dan weet je dus zeker dat hij een professionele opleiding heeft gehad. Dit beroep kun je alleen uitoefenen na een Universitaire studie. Een tuinarchitect maakt een ontwerp voor de groene ruimte. Vaak worden ze ingehuurd als bijvoorbeeld een architect een prachtig gebouw heeft ontworpen. Dat gebouw komt nog beter tot zijn recht als de groene ruimte eromheen ook goed doordacht is vormgegeven. De tuinarchitect maakt dan een ontwerp voor de omgeving. Een tuinarchitect houdt zich overigens niet alleen bezig met tuinen, maar ook met bijvoorbeeld parken of gemeentes of de golfclub.

 

Waarom een tuinarchitect inhuren?

Een tuinarchitect is uitstekend in staat om te zorgen dat je tuin een soort verlengstuk wordt van je woning. Deze verbinding vinden veel mensen belangrijk, maar is niet zo makkelijk om zelf te realiseren. Wist je dat een tuinarchitect er ook voor kan zorgen dat je tuin het hele jaar groen is? Hij levert een beplantingsadvies en weet precies welke begroeiing waar het beste tot zijn recht komt. Fijn is ook dat een tuinarchitect je budget in de gaten houdt en een uitgebreid netwerk van andere tuinprofessionals heeft.

 

Huur onze tuinarchitect uit Utrecht zelf in

Als particulier kun je ook een tuinarchitect Utrecht inhuren. De architect komt je tuin bekijken en gaat in gesprek over je wensen. Natuurlijk informeert hij ook naar het beschikbare budget. Dan keert hij terug naar de tekentafel en gaat hij meerdere ontwerpen voor je tuin maken. Hij gaat vervolgens deze ontwerpen met je doornemen en ook de bijbehorende kostenplaatjes. Wist je dat je een tuinarchitect niet alleen kunt benaderen voor het ontwerpen van je tuin? Het is ook mogelijk dat hij vakmensen aan het werk zet die vervolgens je tuin bestraten of beplanten. Het hangt natuurlijk af van wat jij wilt en wat je te besteden hebt. Je kunt ook afspreken dat je de bestrating zelf gaat doen en dat je zelf zorgt draagt voor de planten van het boodschappenlijstje. Op die manier heb je zelf dus ook invloed op de kosten van je nieuwe tuin. Kies je voor gemak en ontzorging dan laat je onze professionele tuinarchitect uit Utrecht alles regelen en delegeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *