Taxateur Breda

Taxateur Breda

Om een grotere kans op verstrekking van een hypotheek te maken, dient de woning die je koopt getaxeerd te worden door een erkend taxateur. Taxateur Breda is zo’n erkend taxateur die de waarde van het huis vastlegt in een taxatierapport. De waarde die Taxateur Breda vaststelt is niet meer dan een schatting en kan dus afwijken van de woz-waarde of de vraagprijs.

Taxateur Breda is erkend taxateur

Taxateur Breda voldoet aan alle kwalificaties en eisen die aan een taxateur gesteld worden. Hij is gecertificeerd en dit is voor hypotheekverstrekkers het teken dat de taxatie betrouwbaar is. Je wordt pas erkend als taxateur als je ingeschreven staat bij of VastgoedCert of SCVM, de twee erkende taxatie registers.

Taxateur BredaOnafhankelijk en gediplomeerd taxateur

Taxateur Breda is onafhankelijk en gediplomeerd. Behalve voor de mogelijke verstrekking van een hypotheek kan een taxatie van Taxateur Breda ook helpen om een beslissing te nemen. De waardebepaling van de taxateur kan je doen besluiten een huis wel of niet te kopen. Het taxatierapport kan dus bruikbaar zijn voor verschillende doeleinden. Taxateur Breda neemt de woning in eerste instantie op. Dit betekent dat de specialist uit Breda zoveel mogelijk informatie over de woning noteert of inspreekt. Dan gaat het voornamelijk over zaken als de oppervlakte van woning en perceel, de bouwkundige staat van het huis en ook de omgeving van het pand.

Gegevens en waarde worden in een taxatierapport vastgelegd

Is alle informatie binnen, dan gaat Taxateur Breda zo snel mogelijk aan de slag met het taxatierapport waarin hij de woning tot in detail beschrijft en komt hij met een onderbouwde waardebepaling. Overigens worden ook toekomstige omstandigheden meegenomen, zoals eventuele bouwprojecten die plaats kunnen vinden.

Met taxatierapport financiering in orde maken

Met het taxatierapport van Taxateur Breda in je bezit kun je proberen de financiering voor de woning rond te maken of kun je een bestaande hypotheek oversluiten. Ook kun je het taxatierapport gebruiken voor het doen van aangifte successierecht en voor de gewone belastingaangifte. Ook is een rapport van Taxateur Breda handig voor je gaat onderhandelen en je de eigen woning van de hand wilt doen en benieuwd bent wat de waarde is.

Kosten zijn fiscaal aftrekbaar

Het taxatierapport wordt ook niet zelden gebruikt als de boedel gescheiden moet worden. Overigens dient de taxatie betaald te worden door de kopende partij en mag een taxatierapport nooit uitgevoerd worden door de makelaar van de verkopende partij. De kosten zijn overigens fiscaal aftrekbaar.

Meer te weten komen over taxateurs in de buurt van Breda? Klik dan hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *