Keukenfronten

Keukenfronten

Een keuken is en blijft vaak de eyecatcher van je huis. Zeer bepalend voor het uiterlijk van een keuken zijn de keukenfronten. Omdat de keukenfronten zo belangrijk zijn, is het aanbod aan keukenfronten indrukwekkend groot. De keukenfronten worden onderverdeeld in vier verschillende soorten materiaal: spaanplaat, massief hout, MDF en kunststof. Dit zijn stuk voor stuk materialen die wel tegen een stootje kunnen en bovendien bestand zijn tegen vocht en warmte. Bovendien zijn al deze materialen geschikt voor intensief gebruik.

Kies voor lak, folie, kunststof of fineer

Voor de afwerking van keukenfronten wordt vaak een beroep gedaan op de materialen lak, folie, kunststof en fineer. De keukenfronten van spaanplaat zijn erg voordelig, terwijl ze toch stevig zijn en van daarnaast ook nog eens van prima kwaliteit zijn. Vanwege vooral de fijne structuur is MDF een van de meest gekozen materialen voor keukenfronten.

Houten keukenfronten: ideaal voor de landelijke keuken

Bij toepassing van MDF is wel de densiteit van belang. Hoe hoger die is, hoe steviger het materiaal ook is. Keukens uit het wat duurdere en hogere segment hebben vaak keukenfronten van massief hout en dan met name eiken, beuken en mahonie hout. Houten keukenfronten doen het prima met een landelijke keuken of juist een keuken met veel glas.

Afwerking van hoogglans lak is bijzonder krasgevoelig

De kunststoffen keukenfronten zijn weer wat duurder en gelden vooralsnog als tamelijk exclusief. De keukenfronten van kunststof kunnen in elke gewenste vorm geleverd worden zodat de mogelijkheden bijkans onuitputtelijk zijn. Je zou zelfs een keukenblad dat volledig bestaat uit kunststof kunnen overwegen. Keukenfronten worden niet zelden afgewerkt met lak. Bedenk wel dat een hoogglans afwerking wel bijzonder krasgevoelig is. Aan de andere kant is het wel weer heel gemakkelijk schoon te maken. En dat is ook wel weer prettig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *