Hoveniersbedrijf Barendrecht

Hoveniersbedrijf Barendrecht

 

Hoveniersbedrijf Barendrecht

 

Is je tuin dringend aan een opknapbeurt toe? Dan kan het handig zijn om opzoek te gaan naar een hoveniersbedrijf in Barendrecht. Een hovenier is namelijk gespecialiseerd in alle tuin-gerelateerde klusjes. Benieuwd naar wat een hovenier allemaal voor je tuin kan doen? Lees dan snel verder!

 

Wat doet een hovenier juist?

Een hovenier is een deskundige in tuinwerkzaamheden. De taken van een hovenier bestaan uit het aanleggen van vijvers, terrassen, paden en omheiningen. Daarnaast zorgt een hovenier ook voor het onderhoud van de tuin. Dit doet hij door gras te maaien en verticuteren. Ook het snoeien, trimmen en kappen van bomen en struiken hoort bij zijn taken. Een hovenier zal ook je tuin schoonmaken door het onkruid te wieden en insecten te bestrijden, maar ook door vijvers en terrassen te onderhouden. Zo zie je dus dat het werk van een hovenier erg uitgebreid is en een hovenier dus bijna altijd van dienst kan komen! Het leuke is, dat als je een hovenier inhuurt, je zelf mag bepalen welke klusjes hij wanneer uitvoert.

 

Eenmalig of periodiek onderhoud?

Je kan ervoor kiezen om een hovenier voor eenmalig gebruik in te huren, maar je kan hem ook periodiek inhuren. Meestal wordt er voor eenmalig gekozen, als er enkel iets moet aangelegd worden of er een boom gekapt moet worden. Als je echter wilt dat je tuin altijd goed onderhouden blijft, dan is het beter om een hovenier periodiek in te schakelen. Dit kan wekelijks of maandelijks zijn. Meestal duurt het onderhoud van de tuin zo’n vier uur en je bepaalt zelf wat de hovenier in je tuin allemaal doet. Als je dus liever iets zelf doet in je tuin, dan kan je dit gewoon even tegen de hovenier zeggen. De hovenier past zich dan volledig aan.

 

Hovenier inschakelen of je tuin zelf onderhouden?

Je kan er ook voor kiezen om je tuin zelf te onderhouden. Het probleem is dat dit wel wat tijd vergt. Tijd die je niet altijd evenveel hebt, want ook jij hebt een job en een druk gezinsleven. Daarnaast beschikt een hovenier over professionele materialen die jij zelf misschien niet in huis hebt. Als je al deze materialen moet aankopen, dan zal dit je duur komen te staan. Het heeft dus heel wat voordelen om een hovenier aan te nemen, maar tegenover al deze voordelen staat wel een prijskaartje van zo’n 35 a 55 euro per uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *