De loodgieter helpt je snel van verstoppingen af

De loodgieter helpt je snel van verstoppingen af

En dan ineens loopt je afvalwater slecht of helemaal niet meer weg en heb je te maken met een verstopping in de afvoer of zelfs in je riool. De oplossing? Bel de loodgieter. Deze vakman kan de afvoer ontstoppen, de wc ontstoppen en zelfs je riool ontstoppen. Uiteraard kun je eerst zelf proberen de problemen op te lossen, als je echter snel en duurzaam van de klachten af wilt dan bel je meteen de vakman.

Loodgieterswerk

Loodgieter ontstopt alles

De loodgieter beheerst heel veel verschillende elementen die te maken hebben met water en elektriciteit. Binnen deze groep vakmensen gelden specialismen zoals het ontstoppen van de wc of het ontstoppen van de riolering. Vooropgesteld; natuurlijk is een lichte verstopping nog wel op te lossen met huis-tuin-en-keuken-middeltjes. Is er sprake van een totale verstopping, dan wordt dit veel lastiger. Vervelend, want met een verstopte afvoer ben je toch wel erg beperkt. Een verstopte afvoer zie je dan ook graag zo snel mogelijk opgelost worden.

Sifon vaak oorzaak

Specialisten op het gebied van verstoppingen treffen vaak verstoppingen aan rondom de wasmachine, de gootsteen, douche en bad en ook de vaatwasser. Soms wordt de afvoer geblokkeerd en blijft het water in de gootsteen, de douche of het toilet staan. Soms moet de specialist dan de gehele afvoer schoonmaken en zal het leidingwerk van de afvoer uit elkaar gehaald en goed schoongemaakt moeten worden. Verstoppingen bij de wasmachine, gootsteen en wastafel worden vaak veroorzaakt door de sifon, de zwanenhals onder de wasbak. Etensresten zorgen vaak voor de vervelende verstoppingen die ook zorgen voor stank in de douche en in je toilet.

Ontstoppingsveer is het ideaal

De ingeschakelde vakman kan al deze problemen voor je oplossen. Nadat hij de oorzaak vast heeft weten te stellen kan hij kiezen voor een chemische manier van ontstoppen en anders een ontstoppingsveer gebruiken. De veer wordt dan in de afvoer gebracht en slaat daar alle vuil stuk. Deze manier van werken wordt vaak toegepast en is bovendien een niet al te dure werkwijze. Dit omdat deze manier van werken tamelijk simpel is. Dat zegt echter niets over de kwaliteit want de afvoer wordt dermate ontstopt dat je niet snel weer met dit probleem te maken zult krijgen.

Duurzame oplossing als loodgieter

Verstoppingen aan de afvoer of de wc zijn buitengewoon vervelend en komen bovendien altijd ongelegen. Hoewel er tal van middeltjes op de markt zijn die claimen elke verstopping op te lossen, is het inschakelen van een specialist een meer duurzame oplossing. Omdat de vakman onderkent dat verstoppingen heel erg vervelend zijn, zal hij je altijd proberen zo snel mogelijk te helpen.

Klik hier voor meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *